Onze diensten

Heeft u thuis hulp of begeleiding nodig? 
Bijvoorbeeld omdat u een ziekte of beperking heeft door ouderdom? Dan heeft u misschien recht op thuiszorg. Dat is zorg bij u thuis. 
 
Welke hulp kan ik inschakelen? 
Afhankelijk van uw situatie, krijgt u: 
– verzorging en verpleging door de wijkverpleegkundige. Bijvoorbeeld hulp bij het douchen, opstaan uit bed en eten. Of hulp bij de verzorging van een wond. 
– begeleiding in het dagelijkse leven. Praktische vaardigheden en sociale redzaamheid om beter om te kunnen gaan met moeilijke situaties en om makkelijker contact te maken met andere mensen. 
– hulp bij het huishouden. Dit gaat bijvoorbeeld om schoonmaken, opruimen, koken en de was doen. 
Hoe vraag ik thuiszorg aan? 
In de meeste gevallen vraagt u een indicatie aan bij de gemeente. Onder thuiszorg valt onder andere:
– huishoudelijke hulp
– persoonlijke verzorging voor jongeren tot 18 jaar
– begeleiding bij persoonlijke verzorging. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld psychische problemen of verstandelijke of zintuiglijke beperking
– begeleiding in het dagelijks leven
 
Heeft u een lichamelijke ziekte, een beperking of dementie en heeft u daarbij verpleging met persoonlijke zorg nodig? Dan komt er een wijkverpleegkundige langs. Dit kunt u bij ons aanvragen. SSZ Thuiszorg stuurt dan een wijkverpleegkundige langs voor een intake gesprek. De vergoeding van deze zorg valt onder de zorgverzekering. 
 
Staat de dienst waar u op zoek naar bent er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zullen onze uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen.
 

Gevonden wat u zocht?